Børn sidder i dag mere og i længere tid end tidligere generationer.

dreng skeptiskSpil og sociale medier har fanget deres interesse og har afløst den udendørs leg, der er træning for muskler, knogler, hjerte-lunger og hjerne. Vores krop er konstrueret til og kræver bevægelse for at fungere optimalt. Derfor påvirker inaktivitet, i den siddende stilling, kroppen negativt med en generel nedsat muskelstyrke, med en ubalance i nakke og skulderågets muskler, hoftebøjerne (Illiopsoas) kortes, hvilket forskyder balancen mellem kroppens for og bagside. Resultatet er, at der opstår smerter i nakke, skulder og ryg i en alder, der burde være uden smerter.

Om børn slipper skærmen og vender tilbage til udendørsaktiviteter, er tvivlsomt, derfor er stolen, og dens udformning og indstillingsmuligheder blevet af vital betydning.

Stolen skal understøtte ryggen optimal. Sædet skal være smalt, så det ikke trykker baglåret og hindre en normal blodgennemstrømning. Det skal være muligt at vippe ryggen bagover, så forsiden af kroppen strækkes, og ryggens muskler har mulighed for at trække sig sammen. Et aktivt vip øger blodgennemstrømningen, det er også til gavn for hjernen.

Et lille fremadvip i sædet, der aktiverer ryggens muskler, er et fornuftigt krav til en stol, der bruges i mange timer

Det faktum at børn bruger mange timer siddende betyder, at stolens ergonomiske udformning er mere vigtig end nogensinde.

Spinella Tweeny er udviklet på baggrund af funktionel viden, den er lavet til børn i alderen fra 10 år, den giver mulighed for og lyst til at bevæge kroppen.

 

Det mener brugerne

Ergo Flex Projekt | Sanne Buhl
 | H.C. Ørstedsvej 3A | 1879 Frederiksberg 2927 5373 & mail