Spinella er designet af ergonomisk konsulent Sanne Buhl. Designet er skabt ud fra de indtryk, Sanne fik af at observere den arbejdende krop, når hun indrettede arbejdspladser og ville give medarbejderne de mest hensigtsmæssige arbejdsstillinger.

For hvorfor sidder så mange på kanten af stolen, så de ikke kan bruge ryglænet? Hvorfor kan ryglæn ikke indstilles efter den enkeltes ryg? Hvordan kan man bevæge ryggen mest muligt og også aflaste den bedst muligt, så den ikke falder sammen i løbet af dagen? Det undrede Sanne og inspirerede hende til at designe en stol ud fra kroppens behov for at blive aflastet og for at være i bevægelse – også når den sidder ned en stor del af dagen.

Det var sådan, Spinella fik form og funktion – med sit korte sæde, fordi det aflaster vener og blodkar. Med et ryglæn, der kan indstilles, så den underste rygpude støtter korsbenet, og den øverste rygpude sidder lige under skulderbladsspidserne. Stolen skulle have et stort bagudvip, fordi det giver ryg og rygsøjle mere volumen. Og vippet skulle kunne låses i forskellige vinkler. Eller det skulle kunne være løst, så man kan vippe på stolen og få sat gang i blodcirkulationen. Og et lille fremadvip i sædet giver endnu en mulighed for at ændre ryggens stilling.

Det ultimative design
Spinella fås i tre udgaver: Den oprindelige Spinella til voksne og Spinella Tweeny til børn og unge, for de sidder også ned mange timer om dagen. Senest er Spinella Raw kommet til. Den har kun én rygpude og er til dem, der skiftevis sidder, står og går, når de arbejder. Og med det lækre Comfort-stofs 101 farvemuligheder eller læder som betræk på puderne, er det kun fantasien, der sætter grænser for at få sin helt egen Spinella.

sanne spinellaErgonomisk konsulent Sanne Buhl
Sanne er oprindelig uddannet afspændingspædagog og har 35 års ergonomisk erfaring som behandler på fysiurgisk klinik, i fodboldklubber (sportsskader) og som behandler og underviser af ADHD-børn og deres forældre. Sanne har undervist på Social- og Sundhedsskolen i ergonomi, lavet undervisningsforløb i kroppens opbygning og funktion og lært skuespilelever at bruge kroppen til at udtrykke sig med. I 25 år har Sanne indrettet og vurderet arbejdspladser i større danske virksomheder.

Om virksomheden
Ergo Flex Projekt har som mål at skabe arbejdspladser, der giver kroppen optimale arbejdsbetingelser. Det er ergonomisk konsulent og designer Sanne Buhl, der står bag virksomheden, der så dagens lys i år 2000.

Det mener brugerne

Ergo Flex Projekt | Sanne Buhl
 | H.C. Ørstedsvej 3A | 1879 Frederiksberg 2927 5373 & mail